FAQs

Q?

De ce sa aleg o firma autorizata pentru montajul centralei?

A.

In primul rind pentru siguranta d-voastra!
In al doilea rind pentru ca persoanele din cadrul firmei au fost instruiti, scolarizati si apoi autorizati si nu in ultimul rind pentru garantia lucrarilor executate.

Q?

De ce trebuie sa spal instalatia daca este noua?

A.

Majoritatea producatorilor de centrale(sau poate chiar toti) specifica acest lucru in Certificatul de Garantie ca inainte de Punerea in Functiune a centralei este necesara spalarea instalatiei si  caloriferelor , de orice fel de impuritati. Acest lucru va spune si tehnicianul care vine la punerea in functiune.

Q?

Ce duritate are apa din zona mea si cum afecteaza centrala?

A.

In zonele geografice in care apa prezinta un grad ridicat de duritate(peste 7o F) sau contine substante chimice ce favorizeaza sau accelereaza aparitia fenomenului de coroziune la umplerea instalatiei sau in cazul in care instalatia, datorita unor deficiente tehnice, este supusa continuu la completari de apa, sau la goliri si umpleri  repetate din motive de intretinere si nu s-a utilizat o apa tratata (dedurizata sau cu inhibitori de coroziune). Conform STAS 7313/82 si ISCIR  C.18/85 apa de alimentare a cazanelor sau microcentralelor trebuie sa aiba caracteristici fizico-chimice care sa nu determine depuneri si/sau sa favorizeze fenomenul de coroziune; (extras din C.G. Ariston)

Q?

De ce sa aleg o centrala cu condensare?

A.

Chiar daca o centrala cu condensare costa mai mult decit o centrala conventionala, diferenta de prêt se resimte la factura de gaz cu aproximativ 30% mai putin si contribuiti si la reducerea noxelor asupra mediului.